Wat zijn de resterende obstakels voor Roglic op weg naar het rood?
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 3 reacties

Wat zijn de voornaamste obstakels voor Primoz Roglic in de laatste drie etappes van de Vuelta

Wat zijn de resterende obstakels voor Roglic op weg naar het rood?
Foto: © photonews

Nog drie etappes en de Ronde van Spanje 2019 behoort tot de geschiedenisboeken. Primoz Roglic is de topfavoriet om met de eindzege aan de haal te gaan. De resterende obstakels en klassementsrenners zijn schaars.

Laten we beginnen met de renners die Roglic nog het vuur aan de schenen willen leggen. Het Movistar-duo Valverde en Quintana volgt op respectievelijk 2'50" en 3'31". Zij kunnen de Sloveen overigens beurtelings bestoken als de benen het toelaten. Lopez van Astana en Pogacar van UAE Emirates volgen op respectievelijk 4'17" en 4'49".

De obstakels

De rit van vrijdag is vlak en telt een klim van derde categorie, die overigens al in het begin van de etappe moet worden overwonnen. Als er ergens een verschil gemaakt kan worden, dan is het in de finale. Met een late aanval, onder meer over een steile kasseiklim, liggen er voor Valverde wel mogelijkheden.

Zondag zal er aan het eindklassement hoogstwaarschijnlijk niets meer veranderen, dus moet het zaterdag gebeuren. Wie weet wel met een vroege onderneming, want voor halfweg koers moeten de renners over een col van eerste categorie en twee cols van tweede. Vervolgens staan er hen nog bergen van derde en eerste categorie te wachten. 

Maar zoals gezegd zijn de verschillen vrij groot en bovendien is de vorm van Roglic uitstekend. Hij zal er alles aan doen om zijn tegenstanders geen seconde te gunnen. Al blijft het natuurlijk opletten voor pech en valpartijen ...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

21/01/2020 - 26/01/2020 Tour Down Under
25/01/2020 Kasteelcross
26/01/2020 GP Adrie Van der Poel
01/02/2020 - 02/02/2020 WK
05/02/2020 Parkcross

Nieuwste reacties