17-jarige dochter van Magnus Backstedt maakt in 2020 de stap naar de WorldTour

Elynor Bäckstedt tekent profcontract bij Trek-Segafredo

17-jarige dochter van Magnus Backstedt maakt in 2020 de stap naar de WorldTour
Foto: © photonews

Lachen geblazen bij Elynor Bäckstedt, de dochter van Magnus Bäckstedt, de man die in 2004 Parijs-Roubaix won. Elynor heeft immers een mooie overstap naar een WorldTour-ploeg versierd. Dat komt bovenop het feit dat ze op het WK een medaille wegkaapte.

De 17-jarige Bäckstedt heeft ervoor gekozen om voor Groot-Brittanië uit te komen, ondanks dat haar vader de Zweedse nationaliteit heeft. In de tijdrit bij de meisjes junioren vlamde ze naar een bronzen medaille. In de wegrit eindigde ze op een vijfde plaats.

CONTRACT VAN DRIE JAAR

Het potentieel is dus zeker aanwezig en dat hebben ze ook door bij Trek-Segafredo. De ploeg heeft met haar een overeenkomst gesloten voor een contract van drie jaar, beginnende in 2020. Van bij de juniors gaat ze dus meteen naar de WorldTour. Bij de junioren meisjes won ze dit jaar onder meer Gent-Wevelgem.

"Het voelt nog niet echt aan", kan de jonge Britse het allemaal maar moeilijk geloven. "Trek doet zoveel voor het vrouwenwielrennen. Ze steunen rensters, helpen hen te ontwikkelen en behandelen iedereen gelijkwaardig. Het is een eer om bij hen te tekenen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties