Belgen zijn zondag maar beter meteen goed wakker: "Zo werkt het niet"

Belgen zijn zondag maar beter meteen goed wakker: "Zo werkt het niet"
Foto: © photonews

Voor de hele Belgische equipe zal het zondag vroeg dag zijn. Hun wekker zetten ze al om, hou u vast, 5u30. Dat is nodig, want om twintig voor negen is het al koersen geblazen. Toch allemaal niet zo evident. Dat weet ook bondsdokter Kris Van der Mieren.

"Omdat ze beter niet met een volle maag aan de koers beginnen, moeten ze al vroeg ontbijten. Ik reken toch twee en een half tot drie uur voor de koers", legt Van der Mieren het schema uit in Het Laatste Nieuws. "Dat maakt opstaan om half zes en voor zes uur al aan het ontbijt."

Dat overslaan is in elk geval geen optie. "Het ontbijt is het laatste beetje dat nodig is om de tank helemaal te vullen." Zo'n aanpassing aan een ander ritme is verre van simpel. "Je kunt zeggen: dan moeten ze maar wat vroeger gaan slapen, maar zo werkt het niet."

Renners rusten al heel veel overdag 

Kris Van der Mieren

Van der Mieren verklaart waarom dat juist zo moeilijk is. "Renners rusten al heel veel overdag. Dan is het niet evident om om half tien weer in slaap te vallen." Uiteindelijk moeten ze daar zelf hun verantwoordelijkheid in nemen. "We gaan de renners niet bij het handje nemen en ze vertellen wanneer ze in hun bed moeten liggen." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties