Boonen gelooft in Gilbert en vreest niet voor afgelasting: "Als er orkaan passeert, zullen ze er eens over nadenken"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties

Tom Boonen verwacht sterke Gilbert op WK

Boonen gelooft in Gilbert en vreest niet voor afgelasting: "Als er orkaan passeert, zullen ze er eens over nadenken"
Foto: © photonews

Tom Boonen kijkt al reikhalzend uit naar het WK op de weg voor de heren elite. Een Belg als wereldkampioen, het kan volgens hem. Hij denkt dan in de eerste plaats aan Gilbert. Er wordt stormweer voorspeld, maar Boonen is zeker dat de koers zal doorgaan.

"Gilbert is echt goed", haalt Boonen aan in Extra Time Koers. "Hij is misschien niet de beste in het peloton, maar met die ploeg kan hij wereldkampioen worden. Greg en Phil zullen elkaar nodig hebben. Eerst de ploegmaten opsouperen en dan moeten de wielergoden meewerken."

GILBERT VOOR EIGEN REKENING

Het is ook afwachten hoe de twee kopmannen het dan in het slot gaan aanpakken. Gilbert zal alvast geen cadeaus uitdelen, voorspelt Boonen. "Van Avermaet zal in de finale niet op hem moeten rekenen. Phille zal zeker voor eigen rekening rijden. Hij zit op een punt in zijn carrière dat hij alleen nog aan zichzelf moet denken."

Ondanks de voorspelde storm vreest Boonen niet voor een afgelasting. Al is 'vreest' niet het juiste woord. De ex-renner is er gewoon zeker van dat de organisatie nooit het WK zal annuleren door gebrek aan veiligheid voor de coureurs. "Als er een orkaan passeert en alle huizen gaan vliegen, dan zullen ze er eens over nadenken. Ik zeg niet dat het juist is, maar ze zullen koersen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/02/2020 - 23/02/2020 Ruta del Sol
22/02/2020 Leuven
23/02/2020 Sluitingsprijs
26/02/2020 Masters
29/02/2020 Omloop het Nieuwsblad

Nieuwste reacties