Philippe Gilbert ziet echt wel mogelijkheden: "Van der Poel heeft nog geen tien koersen van meer dan zes uur gereden"

Philippe Gilbert ziet echt wel mogelijkheden: "Van der Poel heeft nog geen tien koersen van meer dan zes uur gereden"
Foto: © photonews

Philippe Gilbert die bergop de rest uit het wiel kletst: is dat ook het beeld dat we zondag te zien krijgen tijdens het WK? 'Phil' liet eerder al weten dat de weersomstandigheden veel zullen bepalen en dat herhaalde hij ook nog eens op de persconferentie van de Belgen.

"Ze voorspellen koud weer en regen. Ik kan daar beter tegen dan sommige anderen", maakt Gilbert zich sterk. Beter dan bijvoorbeeld... Van der Poel? "Mathieu van der Poel heeft in zijn leven nog geen tien koersen van meer dan zes uur gereden." Gilbert denkt dat de voorspelde weersomstandigheden er wel eens een zware en ook lange koers van kunnen maken.

ZEVEN UUR IN KOUDE EN REGEN

"Zeven uur lang buiten blijven in de koude en de regen is voor een gewone mens moeilijk vol te houden. Op een koersfiets gaat dat nog lastiger zijn", voorspelt de Belgische troefkaart. Het is ook uitkijken naar wat het zal geven op tactisch vlak.

Gilbert heeft de regenboogtrui natuurlijk al eens kunnen aantrekken en dat hoopt hij uit te spelen. "Ik kan meer druk zetten op een andere renner die nog geen wereldkampioen is geworden. Die zal het harder willen en enthousiaster rijden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties