Sofie De Vuyst moet opboksen tegen Oranje-blok dat op zoek gaat naar revanche voor tijdrit

Sofie De Vuyst moet opboksen tegen Oranje-blok dat op zoek gaat naar revanche voor tijdrit

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De demonstratie van Chloé Dygert Owen toont aan dat een wissel van de macht wel eens dichterbij kan zijn dan velen denken, maar in de WK-wegrit bij de vrouwen moet Nederland toch nog eens een slag thuis kunnen halen. Het is uitkijken wat Sofie De Vuyst kan tegen dat blok van Oranje.

Onze Belgische hoop is in principe niet gewapend om die wereldtoppers uit Nederland te verschalken, maar is wel bezig aan een prima seizoen. Als één en ander meevalt, kan ze misschien wel een fraaie ereplaats wegkapen. Voor de strijd om de regenboogtrui is het in de eerste plaats kijken naar Marianne Vos. Hieronder enkele rensters om in het oog te houden.

MARTA BASTIANELLI

Als er één land is dat opkan tegen de Oranje-armada, dan moet het wel Italië zijn. De Squadra rekent op de snelle benen van Ronde van Vlaanderen-winnares Bastianelli. Haar nemen ze beter niet mee naar de meet. Dat heeft ze op het EK in Glasgow nog maar eens bewezen.

ELIZABETH DEIGNAN

De grote Britse hoop op een medaille en het VK kan in eigen land wel een opsteker gebruiken. Kan als voormalig wereldkampioene haar ervaring aanspreken. Zou de druk dus wel moeten aankunnen, al blijft een thuisrace in zo'n kampioenschap iets speciaal.

SOFIE DE VUYST

In de Brabantse Pijl toonde De Vuyst alvast dat ze het in zich heeft om een wedstrijd van een bepaald niveau te winnen. De tegenstand op dit WK is natuurlijk ontzettend groot. Maar als De Vuyst lang kan standhouden, is een toptiennotering zeker niet onmogelijk.

KATARZYNA NIEWIADOMA

In elke wedstrijd waar zij aan de start komt, is de Poolse wel iemand om rekening mee te houden. Draait inmiddels al enkele jaren mee aan de top, maar ondervindt ook hoe lastig het is om de Nederlandse dames te kloppen. Lukt het deze keer wel?

ANNA VAN DER BREGGEN

Van der Breggen is dit jaar een hele mooie wereldkampioene geweest en het is niet ondenkbaar dat ze haar titel verlengt. Als je zoals zij zo dominant kan zijn in de Waalse Pijl, krijg je in Yorkshire ook wel een parcours waarop je je ding kan doen. Zal toch wel graag zelf opnieuw voor die regenboogtrui gaan.

ANNEMIEK VAN VLEUTEN

Een voor haar doen mindere prestatie in de tijdrit zou een teken aan de wand kunnen zijn, maar evengoed zet Van Vleuten in de wegrit de puntjes op de i. Van Vleuten heeft er na een schitterende comeback weer een sterk jaar opzitten en een wereldtitel zou hiervoor de ultieme bekroning zijn.

MARIANNE VOS

Nooit Marianne Vos afschrijven, dat is een les die ondertussen iedereen wel geleerd heeft. Als vanouds domineerde ze het wegseizoen met vaak zeges met een enorme voorsprong. Als het dan toch nog nodig was, beschikte ze nog steeds over haar uitstekende eindschot. Vos zit aan negentien zeges en de twintigste zou er wel eens kunnen aankomen in Yorkshire. Dat zou haar vierde wereldtitel zijn.

ONZE STERREN VOOR HET WK BIJ DE VROUWEN:

**** Marianne Vos
*** Anna van der Breggen - Annemiek van Vleuten
** Marta Bastianelli - Elizabeth Deignan - Katarzyna Niewiadoma
* Sofie De Vuyst - Coryn Rivera - Amanda Spratt - Cecilie Uttrup Ludwig

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties