Enorme opsteker voor Gaviria in Tour of Guangxhi, Campenaerts niet beloond voor late aanval
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Gaviria remonteert Ackermann op de streep in eerste rit Tour of Guangxhi

Enorme opsteker voor Gaviria in Tour of Guangxhi, Campenaerts niet beloond voor late aanval
Foto: © photonews

De eerste etappe in de Tour of Guangxhi leverde meteen een aantrekkelijke finale op. De sprintersploegen kregen het niet cadeau. Desondanks kwam het toch aan op een spurt: Fernando Gaviria haalde het van Pascal Ackermann. Een opsteker voor de Colombiaan na een mindere periode.

Deceuninck-Quick.Step stuurde een mannetje mee in de ontsnapping met Mikkel Honoré. Naast de Deen kozen ook Jozef Cerny van CCC en Ryan Mullen van Trek-Segafredo voor het offensief. Aangezien de vluchters slechts met drie waren, stonden ze wel voor een loodzware opdracht.

Met nog 50 kilometer voor de boeg schommelde de voorsprong van het trio rond de anderhalve minuut. Cerny en Honoré hadden al snel door dat ze niet voor de overwinning aan het rijden waren. Mullen zette solo wel door en hield het nog vol tot op iets minder dan dertig kilometer van de meet.

AANVAL CAMPENAERTS IN SLOTKILOMETERS

Een behoorlijk vroege hergroepering en dus was er nog ruimte voor tal van aanvalspogingen. Victor Campenaerts ging samen met Julius Van den Berg voor het peloton uit rijden. Toen die laatste niet meer kon, ging Campenaerts er in zijn eentje vandoor. Ook voor de tijdritspecialist was het echter onbegonnen werk om voorop te blijven.

WERK VAN MITCHELTON NIET AFGEROND

Dan toch een massasprint dus, met Mitchelton-Scott dat de dans leidde in de slotkilometer. Zonder het te kunnen afwerken. In het midden van de baan kwam Ackermann er goed uit, maar de Duitser werd op de meet nog nipt geklopt door Fernando Gaviria. Matteo Trentin werd derde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties