Egan Bernal en Primoz Roglic verslikken zich in thuisrijder

Arashiro troeft Bernal en Roglic af in criterium in Saitama

Egan Bernal en Primoz Roglic verslikken zich in thuisrijder
Foto: © photonews

Jawel, op sommige plaatsen wordt er nog altijd gekoerst op de weg. In het Japanse Saitama bijvoorbeeld. Dat wist onder andere Egan Bernal en Chris Froome te strikken, al was het voor die laatste meer een act de présence. Bernal moest in het criterium de zege aan Arashiro laten.

Het was niet dat Froome helemaal niet in actie kwam in Japan. De Brit nam deel aan de ploegentijdrit, voorafgaand aan het criterium van Saitama. Eigenlijk is de Brit nog volop aan het werken aan zijn herstel na zijn zware valpartij in de Dauphiné. Team Ineos nam dan ook geen enkel risico en eindigde bij de laatste ploegen.

Nadien was het tijd voor het eigenlijke criterium. Zoals dat dan altijd gaat liet bij elke ontsnapping wel een grote naam zich opmerken. Arashiro, Castroviejo, Fuglsang, Mezgec en Roglic voelden het het best aan: zijn kozen het goede moment om weg te rijden.

KLEPPERS HALEN ARASHIRO NIET MEER BIJ

Een sprint met vijf leek in de maak, maar Arashiro wilde kost wat kost winnen voor eigen publiek. De Japanner sprong ruim een ronde voor het einde weg uit de kopgroep. Bernal en Roglic deden nog een poging om hem bij te benen. De Colombiaan en de Sloveen moesten vrede nemen met respectievelijk de tweede en derde plaats.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5080 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties