Bardet overweegt de Giro én duikt straks het veld in

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 1 reacties
Bardet overweegt de Giro én duikt straks het veld in
Foto: © photonews

Klassementsrenner Romain Bardet gaat zich deze winter aan het veld wagen. De Fransman kwam sinds de Ronde van Frankrijk niet meer in actie en is klaar om er weer tegenaan te vliegen.

"2019 was het moeilijkste en meest teleurstellende seizoen van mijn carrière", aldus Romain Bardet bij Cyclingnews. "Nu voel ik me fris en klaar om het nieuwe seizoen aan te vatten. Mijn break van bijna twee maanden heeft me goed gedaan, want normaal gezien heb ik maar drie of vier weken vrij."

Giro 2020?

De Fransman gaf ook aan dat hij volgende maand zal starten in enkele cyclo-crossen. "Dat heb ik altijd graag gedaan en ik deed het af en toe op een laag niveau. Ik hoop dat ik er mijn 'punch' mee kan terugvinden, want dat ontbrak er dit jaar soms aan en zo win je geen wedstrijden."

Ook zijn debuut in de Giro zou er in 2020 wel eens kunnen komen. "Ik heb altijd al eens willen weten wat ik kan in een grote ronde die niet de Tour de France is. Er zijn veel tijdritkilometers, maar dat hoeft geen probleem te zijn. Kijk maar naar de zege van Carapaz vorig jaar. De Giro is nog steeds een veel meer open race dan de Tour."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties