Froome geeft blessure-update en toont ambitie: "Heb nog unfinished business in het peloton"

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 0 reacties
Froome geeft blessure-update en toont ambitie: "Heb nog unfinished business in het peloton"
Foto: © photonews

Chris Froome is aan de grootste uitdaging van zijn professionele wielercarrière bezig: opnieuw proberen op niveau te geraken na een horrorcrash en enkele operaties. De Brit mikt op deelname aan de Tour de France.

De viervoudige winnaar heeft nog een hele weg af te leggen. "Binnen een paar dagen ga ik onder het mes om enkele schroeven en een plaat uit mijn lichaam te laten verwijderen. De plaat die mijn dijbeen bij elkaar houdt blijft nog even zitten. de krachtverhouding tussen mijn benen is 65-35 terwijl ik pas competitief kan zijn bij 50-50", verklaarde Froome in Het Nieuwsblad.

Mister popular?

De Giro komt sowieso te vroeg voor de Brit, dus mikt hij op de Tour de France. "De start halen zou al een overwinning zijn, maar mijn ambities zijn hoger dan alleen maar deelnemen. Ik voel dat ik nog enkele jaren in het peloton te gaan heb. Er is nog 'unfinished business'", aldus Froome.

Vaak verguisd in het verleden, maar nu lijkt de Brit populairder dan ooit tevoren. "Ik kreeg sympathie van fans en collega's over de hele wereld. Dat raakte me. Een comeback vanuit een penibele situatie is iets dat de mensen aanspreekt", relativeerde Froome zijn populariteit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties