Wielertransfers 2020: Colombiaans woelwater blijft langer bij Movistar, Bora gaat verrassend shoppen bij Team Illuminate

Arjen T'Sjoen
| 0 reacties
Wielertransfers 2020: Colombiaans woelwater blijft langer bij Movistar, Bora gaat verrassend shoppen bij Team Illuminate
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Oktober komt stilaan op z'n einde en dat wil zeggen dat de meeste wielrenners wel weten waar ze aan toe zijn met het oog op volgend seizoen. Toch blijven er nog enkele renners op zoek gaan naar een nieuwe uitdaging.

Carlos Betancur

Goed nieuws voor de Colombiaan Carlos Betancur want hij zal ook volgend seizoen in dienst rijden bij Team Movistar. Op sociale media liet hij zelf weten dat hij ook volgend jaar nog in Spaanse loondienst zal rijden. Betancur maakte in zijn beginjaren bij de profs bijzonder veel indruk met zeges in Parijs-Nice, de Ronde van Emilië en in de Tour du Haut Var. Hij eindigde in 2013 ook als vijfde in het eindklassement van de Ronde van Italië.

Dit jaar won Betancur eindelijk nog eens een koers bij de profs met de Klasika Primavera. Nadien liet hij zich ook nog opmerken in de Ronde van Romandië (11e), de Ronde van Zwitserland (8e) en op het WK in Yorkshire (14e).

Martin Laas

Ook de Duitse ploeg Bora-Hansgrohe is nog niet helemaal klaar op de transfermarkt. Vandaag kondigden ze de transfer aan van de Est Martin Laas. De renner kwam in het afgelopen seizoen uit voor het continentale Team Illuminate. Hij won onder meer vier etappes in de Ronde van Taiyuan (China) en drie stuks in de Ronde van Korea. Hij moet vooral een rol gaan spelen in de sprinttrein van onder meer Pascal Ackermann en Peter Sagan.

Yevgeniy Gidich

Astana is zo goed als klaar met de selectie en kondigde vandaag ook aan dat het Kazachse talent Yevgeniy Gidich een jaar langer bij de ploeg blijft. Het zal voor de 23 jarige Kazach zijn derde jaar bij de ploeg worden. Hij werd dit jaar Aziatisch kampioen op de weg in Oezbekistan en hij won ook een massasprint in de CRO Race voor Grega Bole en Alex Edmondson. 

Alex Howes

Bij EF-Education First leek de ervaren Amerikaan Alex Howes geen contractverlenging te krijgen. Dat blijkt niet te kloppen want intussen tekende hij al voor een seizoen extra bij de ploeg, dat bevestigde de manager Jonathan Vaughters. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties