Wij hebben een voorkeursplan van aanpak, maar wie moet voor jou met Evenepoel naar tijdrit Tokio?

Wij hebben een voorkeursplan van aanpak, maar wie moet voor jou met Evenepoel naar tijdrit Tokio?
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Volgend jaar zijn er de Olympische Spelen, Rik Verbrugghe heeft alvast enigszins in zijn kaarten laten kijken wat betreft zijn selectie. Rest de vraag: wie moet de tweede tijdritplaats krijgen?

Het parcours in Tokio wordt bijzonder zwaar voor de wegrit, drie dagen later is er ook nog de tijdrit. België krijgt vijf plaatsen toegewezen in de wegrit, twee van hen moeten ook de tijdrit rijden: een verplicht dubbel programma dus.

Evenepoel en ...

Remco Evenepoel is al zeker van zijn plaatsje, voor de tweede tijdritplaats en voor de drie andere plekjes in de wegrit kan er nog ferm geknokt worden. Hoe is de kans het grootst dat we een medaille pakken in het wielrennen?

Rik Verbrugghe oppert Laurens De Plus als mogelijke naam voor de tijdrit, omdat je met hem ook in de wegrit wel iets kan uitrichten. Als het van ons zou afhangen: niet doen. De wegrit is zo lastig dat het voor geen enkele Belg makkelijk zal zijn om top-3 te rijden, of het zou Evenepoel zelf moeten zijn.

Keuzes! 

En dan kan je beter mikken op iemand die vol wil inzetten op de tijdrit. Een Campenaerts kan zich maanden voorbereiden op zo'n specifiek doel, onderschat ook een Wout Van Aert niet als hij terug fitraakt de komende maanden.

In de tijdrit maken we namelijk met twee kans om echt wel top-3 te halen. Een extra luxehelper inzetten en zo een mogelijke bronzen medaille in de tijdrit vergooien? Wij zouden het niet doen. Maar wat denkt u? Laat het ons weten in de poll! 

Wie zou u samen met Evenepoel oproepen?

7%
29%
64%
7%
0%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties