Van Aert haalt het nipt van Evenepoel en is de nieuwe Flandrien
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 73 reacties

Wout van Aert verkozen tot Flandrien 2019

Van Aert haalt het nipt van Evenepoel en is de nieuwe Flandrien
Foto: © photonews

Nadat er wekenlang naar werd uitgekeken, heeft eindelijk de verkiezing voor Flandrien van het Jaar plaatsgevonden. Zoals verwacht ging het tussen twee renners wiens seizoen tot de verbeelding sprak, Wout van Aert en Remco Evenepoel.

Nog nooit in de geschiedenis van de Flandrien was het zo spannend. Slechts één puntje scheidde beide renners. Remco Evenepoel kreeg 505 punten. Wout van Aert haalde er... 506. Van Aert werd in 2019 Belgisch kampioen tijdrijden en won een etappe in de Ronde van Frankrijk.

Evenepoel moest zich dus troosten met de tweede plaats in deze spannende verkiezing. Philippe Gilbert, die ook enkele straffe resultaten kon voorleggen, werd derde. Thomas De Gendt en Victor Campenaerts waren nummers vier en vijf.

DE VUYST WINT BIJ DE VROUWEN

De Flandrienne van het Jaar werd Sofie De Vuyst en niet Sanne Cant. Voor De Vuyst een beloning voor haar beste wegseizoen ooit. Dries Devenyns kreeg de prijs voor beste ploegmaat. Campenaerts ontving de Trofee Patrick Sercu voor zijn werelduurrecord. Ilan Van Wilder is beste belofte, Julie De Wilde beste junior en Dries Verstappen beste nieuweling.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/09/2021 - 26/09/2021 WK
03/10/2021 Parijs-Roubaix
06/10/2021 Milaan-Turijn
09/10/2021 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties