Velon dient opnieuw klacht in tegen UCI wegens discriminatie vrouwenwielrennen: "UCI misbruikt macht"

Dante Bellon
| 4 reacties
Velon dient opnieuw klacht in tegen UCI wegens discriminatie vrouwenwielrennen: "UCI misbruikt macht"
Foto: © photonews

Velon heeft laten weten dat het de strijd tegen de UCI verderzet. De wielerorganisatie diende eerder al klacht in bij de Europese Commissie wegens machtsmisbruik van de UCI, nu omdat het vindt dat de wielerunie vrouwenwielrennen discrimineert.

Velon en UCI zullen nooit de beste vrienden worden. De organisatie, die werd opgericht door meerdere WorldTour-ploegen, stelde voor om Hammer Stavanger voor mannen een gelijke race te organiseren voor vrouwen met identiek prijzengeld en parcours. 

De internationale wielerunie (UCI) zette de wedstrijd op de kalender, maar verwijderde die even snel. "Die race is niet van het belang voor het vrouwenwielrennen."

Daar kon Velon niet mee lachen en daarom trekt het nu (opnieuw) naar de Europese commissie met een uitbreiding van de eerdere klacht vanwege machtsmisbruik. Nu voegt Velon een kracht toe op grond van discriminatie. Velon vraagt of de Commissie voorlopige maatregelen kan treffen waardoor de wedstrijd toch op de kalender kan komen. 

“Dit is een nieuw voorbeeld dat de UCI haar regelgevende macht misbruikt om legitieme activiteiten van Velon, mede-organisatoren en ploegen te blokkeren. Dit keer op een manier waarbij het vrouwenwielrennen gediscrimineerd wordt”, aldus Velon.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties