Algemeen directeur Belgian Cycling geeft De Vuyst nog voordeel van de twijfel: "Sofie staat voor heel andere waarden"

Algemeen directeur Belgian Cycling geeft De Vuyst nog voordeel van de twijfel: "Sofie staat voor heel andere waarden"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Ook bij de federatie is de verslagenheid groot na de positieve dopingtest van Sofie De Vuyst. Het innemen van minderwaardige voedingssupplementen kan één van de verklaringen zijn voor de uitslag van die test. Dat is sowieso een probleem in de sportwereld.

"Wij wijzen onze jeugdrenners nadrukkelijk op de mogelijke gevaren", zegt Jos Smets, algemeen directeur van Belgian Cycling, aan HLN. "Elk jaar geven wij in elke provincie een voordracht aan alle junioren. Onze boodschap: wees voorzichtig en kies voor producten van betrouwbare fabrikanten."

GEEN ENKELE REDEN VOOR DOPINGGEBRUIK

Smets kent De Vuyst inmiddels negen jaar en zou niet kunnen geloven dat ze zich doelbewust zou doperen. "Sofie staat voor heel andere waarden. Ik zie geen enkele reden waarom ze doping zou nemen: financieel had ze niks te winnen, ze keerde twee jaar geleden terug na een heel zware blessure en een heel lastige revalidatie - zou ze dat nu zo vergooien?"

Bovendien heeft De Vuyst ook nog een diploma rechten. Een veroordeling voor dopinggebruik zou haar reputatie als juriste niet ten goede komen. "Zou ze dat willen riskeren?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties