Evenepoel hoopt op dubbel Olympisch goud in 2020: "Dat ben je voor eeuwig"

Simon Wauters
Simon Wauters
| 12 reacties
Evenepoel hoopt op dubbel Olympisch goud in 2020: "Dat ben je voor eeuwig"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Remco Evenepoel heeft er een fantastisch 2019 opzitten. Toch legt de jonge Belg de lat enkel maar hoger voor 2020.

In een uitgebreid interview met Het Laatste Nieuws had hij het over het afgelopen jaar én het volgende seizoen.

“De Baloise Belgium Tour, het WK in Yorkshire en de raid in San Sebastián.  Ik heb er een gek 2019 opzitten.  Op het WK tijdrijden lukte het net niet. Maar dat was geen ontgoocheling. Daarvoor was het verschil met Dennis gewoon te groot.”

2020 wordt voor Evenepoel het jaar van de bevestiging. Maar op de vraag of hij rekening houdt met een terugval, reageerde hij kordaat.

“Neen. Ik laat dat gewoon niet toe in mijn hoofd. Ik heb mezelf een status aangemeten die geen dipje meer toelaat. Natuurlijk zullen er resultaten die niet in de lijn van mijn verwachtingen liggen. Maar verliezen hoort bij topsport."

“Ik leer uit mijn fouten en zorg ervoor dat ik ze geen tweede keer meer bega. Mijn kracht is volgens mij dat ik een heel seizoen lang op een hoog niveau kan koersen. En op bepaalde momenten op een héél hoog niveau. Zo wil ik het blijven doen.”

Evenepoel kreeg ten slotte ook nog de vraag wat hij in 2020 absoluut wil winnen. “Olympisch Goud. Niet enkel in de tijdrit, maar ook op de weg. Er bestaat geen grotere eer in topsport. Olympisch kampioen… dat ben je voor eeuwig", besloot de negentienjarige Belg. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties