MPCC dringt er bij UCI op aan strijd tegen bloeddoping nog op te voeren
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

MPCC wil bloeddoping nog grondiger aanpakken

MPCC dringt er bij UCI op aan strijd tegen bloeddoping nog op te voeren
Foto: © photonews

Als er iets is wat Operatie Aderlass heeft aangetoond, is dat het gebruik van bloeddoping nog steeds een gevaar is voor de sport en zeker ook voor het wielrennen. Daarop wil MPCC, de beweging voor een geloofwaardig wielrennen, dat er nog meer moet worden ingezet op de strijd tegen bloeddoping.

De MPCC heeft er in een open brief aan de UCI op aangedrongen om nog meer dopingcontroles uit te voeren, in het bijzonder buiten competitie. Ook de manier waarop deze worden uitgevoerd, zou eens grondig moeten herbekeken worden.

GETUIGENIS PREIDLER

Dat is de conclusie van de MPCC na het lezen van de getuigenis van Georg Preidler, de wielrenner die ook betrokken was bij Operatie Aderlass. In zijn antwoord heeft de UCI laten weten dat het reeds de grootste antidopingorganisatie is die de meeste controles uitvoert en dat CADF, een entiteit binnen de UCI, zoveel mogelijk controles doet als de middelen toelaten.

MPCC hoopt dat ook het WADA dit verder blijft opvolgen, om zo in zijn geheel voldoende grondige controles te kunnen uitvoeren in de strijd tegen bloeddoping.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

29/08/2020 - 20/09/2020 Tour de France
27/09/2020 WK
29/09/2020 - 03/10/2020 BinckBank Tour
30/09/2020 Waalse pijl
03/10/2020 - 25/10/2020 Giro

Nieuwste reacties