Inkorten van grote ronden lang niet evident: "Ook voor ASO en RCS moeilijke tijden"

Inkorten van grote ronden lang niet evident: "Ook voor ASO en RCS moeilijke tijden"
Foto: © photonews

Tom Boonen, Patrick Lefevere, Dylan Teuns...: ze zijn allemaal voorstander van ingekorte grote ronden, zodat er toch iets meer ademruimte is op de eventuele kalender voor het najaar. Voorlopig lijken Tour, Giro en Vuelta echter vast te houden aan drie weken.

Tomas Van Den Spiegel van Flanders Classics legt in HLN uit welke gedachte hier achter zit. "Rationeel begrijp ik dat er momenteel niemand staat te springen om wedstrijddagen in te leveren. Dit zijn voor elke wedstrijdorganisator, ook voor grote spelers als ASO en RCS, moeilijke tijden."

VEEL VASTE KOSTEN

Die staan dus niet te springen om bijvoorbeeld van drie naar twee weken te gaan. Net zoals andere organisatoren ook hun wedstrijddagen koesteren. "Wij hebben allemaal veel vaste kosten en wedstrijden zijn de enige manier om inkomsten te genereren. Iedereen hoopt op zo veel mogelijk racedagen om de financiële schade te beperken, dat is gewoon de realiteit."

Van Den Spiegel kijkt er met gemengde gevoelens naar. "Wij zeggen al langer dat er een keer kritisch naar de kalender moet worden gekeken. Maar financieel gezien is dit géén gemakkelijk moment om grote aanpassingen door te voeren. Anderzijds vind ik dat drie grote rondes in deze omstandigheden ook niet passen. De kalender zal voller dan ooit zitten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties