Eli Iserbyt vult de verwachtingen in en is Europees kampioen veldrijden, ook sterke Vanthourenhout

Eli Iserbyt vult de verwachtingen in en is Europees kampioen veldrijden

Eli Iserbyt vult de verwachtingen in en is Europees kampioen veldrijden, ook sterke Vanthourenhout
Foto: © photonews

Eli Iserbyt werd vooraf aangekondigd als de topfavoriet voor het EK veldrijden in Rosmalen. Hij heeft niet teleurgesteld. Iserbyt reed solo naar de Europese titel, nadat Vanthourenhout knap lang wist aan te klampen. Nederland pakte ook nog een medaille via Van der Haar.

De Belgen zetten meteen de toon. Door het achterop geraken van Van der Haar zagen de kansen op een Belgisch podium er meteen goed uit. Iserbyt moest na een foutje een gaatje dichten, maar trok hierna meteen door. Enkel Vanthourenhout kon volgen. Voor Aerts, Sweeck en Soete was het achtervolgen geblazen.

Bij de achtervolgers kwamen Van der Haar en Hermans later aansluiten. Het was vooral Van der Haar die daar tempo maakte en weer mocht hopen op een medaille. Die hoop groeide alleen nog toen zijn metgezellen moesten lossen. Sweeck kwam wel weer terug.

ISERBYT LOST VANTHOURENHOUT DAN TOCH

Vooraan zette Iserbyt Vanthourenhout onder druk. Ook die laatste kende echter een uitstekende dag. Desondanks kon Iserbyt toch een kloofje slaan in het laatste derde van het kampioenschap en die bouwde hij ook uit. Van der Haar zette Sweeck ondertussen toch weer op een tiental seconden.

De voorsprong van Iserbyt op Vanthourenhout van 13 seconden bij het ingaan van de laatste ronde was geruststellend. Iserbyt rondde zijn inspanning af en kroonde zich tot de nieuwe Europees kampioen veldrijden. Vanthourenhout is een hele mooie tweede. Van der Haar pakt brons.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties