Leider Jasper De Buyst ziet gunstige koerssituatie en verantwoord supportersgedrag

Leider Jasper De Buyst ziet gunstige koerssituatie en verantwoord supportersgedrag
Foto: © photonews

Met Jasper De Buyst heeft de Zesdaagse van Gent een Belgische leider na de eerste dag. Hij en de Duitser Roger Kluge hebben het slim aangepakt: ze kozen hun momenten en reden zo een bonusronde bij mekaar. Die maakt voorlopig het verschil.

De Buyst en Kluge hebben zeker niet de meeste punten, maar staan wel aan de leiding. Hoe komt dat? "Omdat we optimaal gebruik hebben gemaakt van de koerssituatie. Die was gunstig voor ons", haalt De Buyst aan bij Sporza.

De Buyst legt uit wat hij daar precies mee bedoelt. "Wij voelen ons nog niet top", is hij eerlijk. "De Ketele-Ghys en Morkov-Hansen rijden sterker rond. Zij gingen er in elk nummer vol voor, wij hebben onze wedstrijden uitgekozen."

Ook een kunst natuurlijk. Dat hebben ook de toeschouwers kunnen zien. Die moesten rekening houden met een aantal coronamaatregelen. "Het was anders, maar het viel goed mee. Ze amuseren zich heb ik de indruk. Het zag er ook oké uit. Normaal gezien staan de mensen schouder tegen schouder, nu stonden ze in groepjes te kijken. Gezellig én verantwoord. Hopelijk kan dat zo blijven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

04/12/2021 Boom
05/12/2021 Antwerpen
11/12/2021 Essen
12/12/2021 Val di Sole
18/12/2021 Rucphen

Nieuwste reacties