Net geen eindzege maar wel de goede vorm onderstreept door Tim Wellens: "Ik kijk uit naar het openingsweekend"

Net geen eindzege maar wel de goede vorm onderstreept door Tim Wellens: "Ik kijk uit naar het openingsweekend"
Foto: © photonews

Tim Wellens is ijzersterk aan het seizoen begonnen. Vanaf het openingsweekend wil hij pas écht knallen. Een eindzege zat er in de Tour des Alpes Maritimes et du Var net niet in. Daarvoor was berggeit Nairo Quintana net iets te sterk op de beklimmingen.

Tim Wellens begon de slotrit wel als leider na zijn ritzege in La Turbie. "Vanaf de start werd het zoals verwacht een lastige dag, maar opnieuw deed de ploeg fantastisch werk. We hadden de zaak goed onder controle tot op een paar kilometer van de top van de Col de Saint Roch, waar Quintana zijn aanval plaatste."

Wellens wist dat het lastig zou zijn om Quintana te volgen, maar hoopte net als een dag eerder hem bij te benen in de afdaling. "Bovendien kende ik de afdaling zeer goed en ging ik vol naar beneden. Echter had Quintana ook die terreinkennis, waardoor ik niet veel dichterbij kwam. Hij was dus echt sterk."

TWEEDE PLEK IN KLASSEMENT VEILIGGESTELD

Wellens had al heel wat inspanningen geleverd, waardoor hij het in de finale zwaar kreeg. "Toen Guillaume Martin aanviel uit onze achtervolgende groep, had ik niet meer de benen om te volgen. Ik had voordien al heel wat pijlen verschoten aangezien het kopwerk in de achtervolging aan mij werd overgelaten. Daarna draaide ik de knop om en probeerde ik de tweede plek in het algemeen klassement veilig te stellen, wat ook lukte."

Hoe kijkt hij nu naar dat resultaat? "Jammer genoeg zat er geen eindwinst in maar ik onthoud vooral de collectieve sterkte van Lotto Soudal de afgelopen drie dagen. Caleb Ewan en ik wonnen, maar dat was niet mogelijk geweest zonder indrukwekkend werk van de gehele ploeg. Ik kijk echt uit naar het openingsweekend, waar we met de ploeg opnieuw een sterke collectieve prestatie willen afleveren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5049 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties