Wout Van Aert rijdt mogelijk het WK tijdrijden, de definitieve beslissing volgt na de Tour
Joachim Vandecauter
| 0 reacties

Mogelijk rijdt Wout Van Aert het WK tijdrijden, de definitieve beslissing volgt na de de Tour

Wout Van Aert rijdt mogelijk het WK tijdrijden, de definitieve beslissing volgt na de Tour
Foto: © photonews

Wout Van Aert rijdt mogelijk het WK tijdrijden. Al valt de definitieve beslissing pas na de Tour. Dat bevestigden Mathieu Heijboer, performance manager bij Jumbo-Visma, en bondscoach Sven Vanthourenhout aan Het Nieuwsblad.

Eerder vertelde Wout Van Aert dat hij waarschijnlijk niet zal deelnemen aan het WK tijdrijden. De knoop wordt na de Tour definitief doorgehakt. Dat vertelde performance manager van Jumbo-Visma Mathieu Heijboer aan Het Nieuwsblad. De focus ligt volgens Heijboer nog altijd op de wegrit op het WK. Als de tijdrit erbij komt, mag dat de wegrit niet schaden. 

De beslissing hangt ook af van wat bondscoach Sven Vanthourenhout daarover denkt. Vanthourenhout zegt dat de deur van Van Aert altijd openstaat voor het WK tijdrijden. Voor hem is het logisch dat er dan een ticket naar Van Aert gaat. Naast dat van Remco Evenepoel. 

Vanthourenhout beseft dat hij er rekening mee moet houden dat Van Aert de tijdrit niet rijdt. Dan komen Yves Lampaert en Victor Campenaerts in aanmerking. De beslissing volgt pas na de Tour. Volgens Vanthourenhout is er dan nog genoeg tijd om een selectie te maken. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties