Patrick Lefevere ziet Remco Evenepoel nog iets doen op het WK: "Hij is zo sterk in zijn hoofd"

Patrick Lefevere ziet Remco Evenepoel nog iets doen op het WK: "Hij is zo sterk in zijn hoofd"
Foto: © photonews

Patrick Lefevere komt nog eens terug op de Vuelta winst van Evenepoel en blikt ook vooruit op het WK.

Patrick Lefevere won met Remco Evenepoel zijn eerste grote ronde met zijn ploeg. Hij blikte er bij De Afspraak nog eens op terug. 

"Er zat geen verval op Remco. Zaterdag zat ik in de volgwagen. Dan heb ik de stress zien toeslaan. Hij stond in de bus alleen. Dan heb ik hem gezegd dat hij kalm moest blijven. Het was zo goed als binnen. Ik zag hem ook om de zoveel seconden op zijn wattagemeter kijken. De stress verlamde hem een beetje. Hij was bang om iets verkeerd te doen".

"Remco heeft het laatste jaar enorm progressie gemaakt op mentaal vlak. Het is een baasje hè. Hij kan in de koers bevelen geven. Maar hij excuseert zich wel onmiddellijk als hij denkt dat hij erover is gegaan, te kort of te streng was. In het begin kon hij niet goed verdragen dat er een medekopman was of dat er iemand beter was. Typisch aan kampioenen."

"Wat mij betreft zal het volgend seizoen de Giro worden en dan pas de Tour de France. Ik wil geen stappen overstaan. We zullen hem deze winter wel eens vragen wat hij wil. We hebben nog geen tijd gehad om erover na te denken. Maar de eendagskoersen gaan we ook niet laten liggen". 

"Ofwel is er decrompressie op het WK, ofwel doet hij een Philippe Gilbertje en rijdt hij op dit niveau door tot de Ronde van Lombardije. Als je in zo’n conditie zit, kan alles. Hij was zondagavond heel relax. Hij is zo sterk in zijn hoofd, dat ik hem ervan verdenk dat hij ook op het WK top zal zijn," zei Lefevere over het WK dat zondag begint. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties