Tom Boonen adviseert Remco Evenepoel: "Blijf zoveel mogelijk weg uit België"

Tom Boonen adviseert Remco Evenepoel: "Blijf zoveel mogelijk weg uit België"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Boonen zegt dat hij niet genoot van de roem om wereldkampioen te zijn.

Nu Remco Evenepoel (22) wereldkampioen is, zal hij nog meer gevraagd worden om deel te nemen aan allerlei randactiveiten buiten de koers. Tom Boonen, die op zijn 24ste wereldkampioen werd, weet wat het is. 

"Mijn advies?  Wat hij nu doet, zo veel mogelijk wegblijven uit België. Neem je gezin mee, train in Spanje, ontspan een beetje. Zodat er altijd een grens is tussen de gekke Vlamingen en jezelf", zei Boonen bij Cycling Weekly. 

"Waarom zou je beroemd willen worden? Je verliest al je privileges om niet beroemd te zijn. Als renner wilde ik koersen en een goede wielrenner zijn. Ik heb er nooit om gevraagd om beroemd te worden, dat vond ik nooit leuk. Ik hield van koersen en ik vond het heerlijk om bij wedstrijden te zijn en mensen te laten genieten , maar ik hield nooit van het deel van beroemd zijn."

"Hij kan de Tour winnen"

Volgens Boonen kan Evenepoel ooit de Tour winnen. "Hij heeft de potentie om ooit de Tour te winnen. Ik zeg niet dat het hem gaat lukken, maar zijn focus ligt op de grote rondes. De manier waarop hij dit jaar rondreed was ongelofelijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties