Ilan Van Wilder maakte alweer indruk in de Giro, wacht in Rome de grote beloning?

 Ilan Van Wilder maakte alweer indruk in de Giro, wacht in Rome de grote beloning?
Foto: © photonews

Ilan Van Wilder doet het bij afwezigheid van Remco Evenepoel uitstekend in de Giro. Hij kon alweer enkele plaatsjes opschuiven in het klassement.

Ilan Van Wilder moest in de de derde week van de Giro de meesterknecht worden van Remco Evenepoel. Maar zover kwam het dus niet door de positieve coronatest van de wereldkampioen. 

Van Wilder kreeg zo de kans om eens zijn eigen kans te gaan in een grote ronde. Na de tweede tijdrit stond Van Wilder nog 29ste in het klassement, op zo'n 13 minuten van de roze trui. 

Top tien in het klassement?

Drie ritten voor het einde staat Van Wilder nu 13de op 9 minuten van Geraint Thomas. In de 18de etappe schoof Van Wilder opnieuw twee plaatsen op in het klassement. Ook de top 10 kan nog altijd. 

De achterstand op nummer 12 Rubio is wel nog twee minuten, ook de Fransman Armirail staat nog iets verder. Nummer 10 Laurens De Plus heeft iets meer dan 3 minuten voorsprong op Van Wilder. 

De top tien kan nog altijd voor Van Wilder mits zijn concurrenten in de koninginnenrit of de klimtijdrit op de voorlaatste dag nog veel tijd verliezen. Hoe dan ook een sterke prestatie tot nu toe. 

Results powered by FirstCycling.com

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties