Nieuwjaarskater voor Wout van Aert in Baal: "Daar schrok ik van, eerlijk gezegd"

Nieuwjaarskater voor Wout van Aert in Baal: "Daar schrok ik van, eerlijk gezegd"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout van Aert probeerde Mathieu van der Poel het leven zuur te maken in Baal, maar de wereldkampioen pakte toch opnieuw uit. Van de grote achterstand schrok Van Aert wel.

In Baal schoot Wout van Aert als een speer weg, samen met wereldkampioen Mathieu van der Poel. Van Aert zette Van der Poel zelfs onder druk, de Nederlander gaf achteraf toe dat hij toch even naar adem moest happen. 

"Ik had een goede start, dan ben ik het aan mezelf verplicht te proberen. Ik heb er al mijn energie in gestoken, maar toen maakte ik een klein foutje, ging hij ervandoor en moest ik eigen tempo zoeken", zei Van Aert achteraf.

Twee minuten achterstand

Net zoals in de vorige crossen diepte Van der Poel zijn voorsprong ronde na ronde uit op Van Aert, maar nu liep de achterstand wel op naar bijna twee minuten. "Daar schrok ik zelf ook van, eerlijk gezegd."

"Mathieu was super sterk. Als je met twee minuten voorsprong wint, ben je gewoon veel beter." Een teleurstelling wilde Van Aert het ook niet noemen, hij had gewoon gehoopt om het Van der Poel wat moeilijker te maken. 

Maar zoals altijd relativeerde Van Aert ook. Hij had van het veldritseizoen geen prioriteit gemaakt. "Ik weet ook waar ik mee bezig ben en kan dit plaatsen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties