Sven Nys zag het liever niet gebeuren, maar Ronhaar deed het toch: revelatie legt uit waarom

Sven Nys zag het liever niet gebeuren, maar Ronhaar deed het toch: revelatie legt uit waarom
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Nederlander Pim Ronhaar mocht samen met Mathieu van der Poel en Wout van Aert mee op het podium in Baal. En daar was hij uiteraard bijzonder tevreden mee.

Wout van Aert en Mathieu van der Poel reden meteen na de start al weg van alles en iedereen. Maar Pim Ronhaar kon toch nog even de aansluiting maken met de twee. Na Van der Poel moest hij uiteindelijk ook Van Aert laten rijden. 

"Je kan beter doen dan een derde plaats, maar als je realistisch bent, kan ik niet beter doen dan dit. Ik kon vandaag precies niet super diep gaan, maar m’n basistempo lag wel heel hoog", zei de Nederlander achteraf.

Raad Sven Nys niet opgevolgd

"Ik wilde zo lang mogelijk Van der Poel en Van Aert volgen, want het scheelt een pak als je af en toe in hun wiel kan zitten", zei Ronhaar nog. Maar zijn ploegmanager Sven Nys zag Ronhaar Van Aert en Van der Poel liever niet volgen. 

Daar dacht hij ook aan, maar toch deed Ronhaar gewoon verder. "Ik heb echt een stap gezet tegenover vorig jaar: ik kan nu in de eerste rondes over m’n toeren gaan en daarna terugvallen op mijn eigen tempo zonder stil te vallen. Ik ben heel blij met hoe het nu gaat."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties