Tom Boonen begrijpt vreemde uitspraak van toptalent: "Maar als je dat allemaal kan..."

Tom Boonen begrijpt vreemde uitspraak van toptalent: "Maar als je dat allemaal kan..."
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Portugees Antonio Morgado (20) maakte in het nog prille Vlaamse voorjaar al heel wat indruk. Morgado werd tweede in Le Samyn, maar rijdt naar eigen zeggen niet graag op kasseien.

Tijdens de Omloop Het Nieuwsblad voerde Antonio Morgado de forcing om Tim Wellens voor de Muur van Geraardsbergen opnieuw in koers te brengen. Dinsdag greep de Portugees dan op een haar na naast de zege in Le Samyn. 

Al deed zijn interview na Le Samyn misschien nog wat meer de wenkbrauwen fronsen na zijn sterke prestaties. "Nee, ik hou niet van dit type wedstrijden", zei Morgado. De Portugees is namelijk geen fan van de kasseien. 

Kasseien

Tom Boonen begrijpt hem wel. "Ik vond dat eigenlijk ook niet leuk, over kasseien rijden. Maar ik kon dat wel goed", zegt Boonen bij Wielerclub Wattage. Hij won vier keer Parijs-Roubaix en drie keer de Ronde van Vlaanderen. 

"Het kan zijn dat Morgado de kasseien nog heel leuk zal vinden als hij daar sneller kan over rijden dan de rest", stelt Boonen. Hij ziet Morgado dan ook nog ver komen. "Als je dit al op je 20e kan, dan heb je alles om een grote toekomst te hebben. Maar hij moet het zelf nog doen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties