Nog meer concurrentie in eigen huis voor Kopecky? 'Demi Vollering vertrekt en wordt vervangen door ... twee wereldtoppers'

Nog meer concurrentie in eigen huis voor Kopecky? 'Demi Vollering vertrekt en wordt vervangen door ... twee wereldtoppers'
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het contract van Tourwinnaar Demi Vollering loopt eind dit seizoen af bij het Nederlandse SD Worx-Protime. De Nederlandse kampioene zal haar contract niet verlengen bij de ploeg van Lotte Kopecky en co. En dat schept nieuwe mogelijkheden.

Deze winter werd Demi Vollering al gelinkt aan een transfer naar UAE Team ADQ, dat de Nederlandse een contract van zo'n één miljoen euro per jaar zou hebben aangeboden. Tot een deal kwam het niet, waardoor andere teams zich roeren.

FDJ-Suez lijkt in polepositie te liggen om Vollering in 2025 binnen te halen. En dat zou het begin kunnen worden van een enorme transfercarrousel, waarbij ook een renster vanuit FDJ-Suez de omgekeerde beweging richting SD Worx kan maken.

Cecilie Uttrup Ludwig
© photonews

Volgens L'Equipe zijn ze bij SD Worx alvast werk aan het maken van de handtekening van Cecilie Uttrup Ludwig, de Deense klimster die we vooral ook kennen van een aantal bijzonder interessante interviews na een race.

Ook Niewiadoma op komst naar SD Worx?

Er zijn bovendien nog een aantal andere rensters die mogelijk genoemd worden als versterking bij de Nederlandse topformatie. Eentje die nadrukkelijk door de Franse krant wordt genoemd is Kasia Niewiadoma.

Het lijkt erop dat er heel wat budget is vrijgekomen bij SD Worx door het vertrek van Vollering. Kasia Niewiadoma rijdt momenteel voor Canyon//SRAM Racing. De 29-jarige Poolse won recent nog de Waalse Pijl.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties