Dylan Teuns grijpt opnieuw nipt naast ritwinst in de Vuelta, verrassende Spanjaard wint

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 12 reacties
Dylan Teuns grijpt opnieuw nipt naast ritwinst in de Vuelta, verrassende Spanjaard wint
Foto: © photonews

De 13e rit met aankomst op de Alto de La Camperona is gewonnen door de verrassende Spanjaard Oscar Rodriguez. Hij bleef Rafal Majka en onze landgenoot Dylan Teuns met een beperkte voorsprong voor op een loodzware slotklim.

De 13e etappe was de eerste van drie zwaardere ritten in de regio Asturië. Net zoals de afgelopen dagen regende het aanvallen in de aanvangsfase, maar uiteindelijk ontsnapte er een ruime groep van 32 renners. Daarbij liefst 8 Belgen met Dylan Teuns (BMC), Sander Armee, Thomas De Gendt, Bjorg Lambrecht, Maxime Monfort en Tosh Van der Sande (Lotto Soudal), Laurens De Plus en Pieter Serry (Quick-Step). 

Met een voorsprong van 8'30" op het peloton reed Ben King (Dimension Data) zelfs even virtueel in het rood, maar daarna werd er toch wat tempo gemaakt in het peloton. Ondertussen was Van der Sande de eerste Belg die vooraan moest afhaken. 

Sterke Teuns

Maar het was wachten op de slotklim naar Alto de La Camperona. Een klim van meer dan 8 kilometer met een stijgingspercentage van gemiddeld 7,5%. Daarvoor kwam De Plus zonder veel erg ten val. In de slotkilometers ging de Pool Rafal Majka er vandoor. Maar op goed 1,5 kilometer van de streep kreeg de tweevoudige bolletjestrui uit de Tour het gezelschap van Teuns. 

Teuns nam resoluut de kop, maar op de stukken van 20% was het zwoegen voor de twee koplopers. Op 1 kilometer kwam zelfs nog Oscar Rodriguez vooraan aansluiten. Rodriguez kreeg een gaatje en ging er solo vandoor. Teuns en Majka kwamen er niet meer bij en zo mocht de Spanjaard verrassend zegevieren op La Camperona. Majka werd tweede, Teuns derde. De amper 21-jarige Bjorg Lambrecht werd knap vierde. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties