Wielrennen

Wat een comeback! Philippe Gilbert viert terugkeer in het peloton meteen met overwinning

Wat een comeback! Philippe Gilbert viert terugkeer in het peloton meteen met overwinning

Wat een rentree voor Philippe Gilbert. Twee maanden na zijn laatste koers, na zijn zware val in de Tour, won hij bij zijn comeback meteen de GP d'Isbergues in Frankrijk.

In de Tour brak Gilbert zijn knieschijf na een zware val. Er werd gevreesd voor het einde van zijn seizoen, maar na twee maanden kon Gilbert na een voorspoedige revalidatie zijn comeback maken in de Franse wedstrijd GP d'Isbergues. En het was dus meteen raak voor de Waalse renner van Quick-Step Floors. 

Tien renners met daarbij onze landgenoot Julien Vermote kregen niet veel ruimte van het peloton, maar de kopgroep werd pas echt interessant toen enkele grote namen de kopgroep vervoegde. Onder meer Philippe Gilbert, Fernando Gaviria, Jasper Stuyven en de jonge Jasper Philipsen maakten de oversteek naar voor. 

Gilbert in de aanval

Ondanks dat de snelle Christophe Laporte in de kopgroep zat, ging de Cofidis-Fransman er samen met Gilbert vandoor. Ook zijn ploegmaat Florian Sénéchal viel aan, waardoor Quick-Step Floors het numerieke overwicht perfect uitspeelde en zo Gilbert de zege pakte. Laporte werd tweede, Sénéchal derde. Voor Gilbert is het overigens zijn eerste zege van het seizoen. 

Reacties 25 reacties

Gerelateerd nieuws