BK Vrouwen 2022

Op het BK bij de vrouwen in 2022 zal opnieuw de nationale titel wegwielrennen op het spel staan. Wielerkrant houdt u op de hoogte van alles rond het BK wielrennen.

Het BK bij de vrouwen in 2022 vindt plaats op 26 juni in Middelkerke. Daar ligt alvast de start en de aankomst. Het vertrek is voorzien om 11u. Vervolgens gaat het onder meer richting Diksmuide. Het traject van de vrouwen houdt wel een kleinere lus in dan de mannen. De vrouwen keren dus al sneller terug richting Middelkerke.

Vijf lokale ronden

Daar zullen de vrouwen dan nog vijf keer de lokale ronde afwerken. De verwachting is dat die vijf lokale ronden gereden zullen worden tussen 12u30 en 14u. Rond 14u15 zou dan de eerste renster voor de laatste keer aan de aankomst moeten passeren. Die kroont zich tot de nieuwe Belgische kampioene op de weg.

Opvolgster voor Kopecky

Op het BK bij de vrouwen in 2022 gaan we op zoek naar een opvolgster voor Lotte Kopecky. Zij pakte vorig jaar haar tweede Belgische titel op rij. Op het BK op de weg in Middelkerke zullen de vrouwen een totale afstand van 119,9 kilometer afleggen. 

Laatste nieuws uit BK Vrouwen 2022

Meer nieuws