Word fan! 18

Mathieu van der Poel Programma

Het programma van Mathieu van der Poel is altijd uiterst interessant om in de gaten te houden. Bij een toprenner als Van der Poel is een volgende knalprestatie nooit ver weg en sowieso is het boeiend om te weten aan welke wedstrijden hij gaat deelnemen, of het nu op de weg, in het veld of op de mountainbike is.

Met het einde van het wegseizoen dat stilaan nabij komt moet het programma van Mathieu van der Poel nog verder aangevuld worden. Onlangs verscheen hij nog aan de start van Parijs-Roubaix, het was zowat zijn laatste grote doel van het wegseizoen. Met de Ronde van Lombardije blijft er nog één klassieker over, maar de vorige jaren stond die wedstrijd niet op het programma van Mathieu van der Poel.

In 2019 reed Van der Poel de Ardenne Classic en de Sparkassen Münsterland Giro, maar dit jaar viel Parijs-Roubaix op dezelfde dag. Uiteraard kreeg de Helleklassieker de voorkeur. De focus verhuist nu naar het veldrijden. Na een korte rustpauze zal Mathieu van der Poel zich voorbereiden op het veldritseizoen. De veldritkalender onderging wel grondige wijzigingen en dat zal ook impact hebben op het programma van Van der Poel. Vorig seizoen begon Van der Poel in december in het veld met onder andere de Scheldecross en de veldrit in Gavere.

Programma Mathieu van der Poel 2021

Datum Wedstrijd Type wedstrijd
  Veldritprogramma nog aan te kondigen