Lotto Soudal dus toch aan de slag in Luxemburg: "Het is de juiste beslissing om te koersen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Lotto Soudal dus toch aan de slag in Luxemburg: "Het is de juiste beslissing om te koersen"

Lotto Soudal heeft beslist om dan toch van start te gaan in de Ronde van Luxemburg. Er was eerst wat twijfel na het zware ongeval waarin Stig Broeckx betrokken was. Voor ploegleider Mario Aerts doen prestaties er niet toe deze week.

"De hele ploeg is zeer aangeslagen door wat er met Stig Broeckx gebeurd is", opent Mario Aerts. "We willen dit samen verwerken. Het is belangrijk om er voor elkaar te zijn op dit moment. Onze gedachten zijn bij Stig, die momenteel een zware strijd levert. Prestaties doen er dus niet toe deze week."

En ook renner Sander Armée is aangeslagen door het nieuws over zijn ploegmaat. "Dit is een verschrikkelijke situatie", aldus Armée. "We staan machteloos en kunnen niets doen. We kunnen enkel hopen dat het goedkomt, want dit treft ons allemaal heel diep."

Juiste beslissing

"We zijn niet enkel collega's, want we brengen zoveel tijd door met elkaar. Stig is een tijd lang mijn kamergenoot geweest toen hij bij de ploeg kwam. De situatie zal deze week een invloed hebben, maar ik vind het de juiste beslissing om te koersen. Zo kunnen we als ploeg steun vinden bij elkaar", besluit Armée.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties