Superprestige 2023/2024

De Superprestige veldrijden is een regelmatigheidscriterium dat sinds 1983 elk jaar wordt georganiseerd en dat de veldrijder en veldrijdster met de meeste punten beloont. De absolute recordhouder bij de mannen is Sven Nys, die de Superprestige liefst dertien keer wist te winnen. Nys was ook de eerste die alle Superprestigemanches uit hetzelfde seizoen won. Enkel Mathieu van der Poel deed hem dat na. Wielerkrant houdt u op de hoogte van alle wedstrijden in de Superprestige veldrijden.

Superprestige veldrijden puntentelling

In de Superprestige veldrijden houdt de puntentelling in dat de eerste 15 renners en rensters bij de elite punten toegewezen krijgen. De winnaar en winnares krijgt 15 punten. Achter hen wordt er per positie één punt minder uitgedeeld, tot aan de vijftiende in de uitslag. Bij een gelijke stand is de renner of renster die de meeste Superprestigewedstrijden reed in het voordeel. Is dat ook gelijk, dan haalt diegene met de meeste overwinningen in de Superprestige het. Zorgt dat ook niet voor een onderscheid, dan geeft de uitslag in de laatste manche van de Superprestige de doorslag.

Superprestige veldrijden kalender

De Superprestige 2023-2024 is het 42ste seizoen van dit regelmatigheidscriterium. Organisator Flanders Classics heeft voor de Superprestige veldrijden een kalender opgemaakt bestaande uit acht Belgische crossen. De Superprestige 2023-2024 begint op 22 oktober 2023 in Overijse. Daarna komen ook nog de veldritten in Ruddervoorde, Niel, Merksplas, Boom, Zolder en Diegem aan de beurt, vooraleer de slotmanche in Middelkerke eraan komt op 10 februari 2024.

Prijzengeld Superprestige veldrijden

In de Superprestige veldrijden is er een overkoepelend prijzengeld voorzien van 67 500 euro, voor zowel de mannen als de vrouwen. De eindwinnaar en eindwinnares van het klassement ontvangen elk 25 000 euro. De nummers 2 hebben recht op 16 000 euro, de nummers 3 krijgen 10 0000 euro. Ook de nummers 4 tot en met 8 mogen nog rekenen op een bedrag op basis van hun positie in het eindklassement, maar dat ligt uiteraard lager.

Kalender

Bekijk en download de volledige kalender

Laatste nieuws uit Superprestige 2023/2024

Meer nieuws