Bolletjestrui van de Tour kijkt al uit naar nieuwe uitdaging: "Meer vrijheid"
Redactie
| 0 reacties

Majka zal meer vrijheid krijgen bij BoraHansgrohe

Bolletjestrui van de Tour kijkt al uit naar nieuwe uitdaging: "Meer vrijheid"
Foto: © photonews

Na vele jaren trouwe dienst bij Tinkoff zag Rafal Majka zich genoodzaakt om volgend seizoen andere oorden op te zoeken. Tinkoff werd opgedoekt, maar de Pool vond onderdak bij het nieuwe BoraHansgrohe van Peter Sagan.

Dus wordt het uitkijken hoe het programma van de bolletjestrui in de Tour er zal uitzien. "Ik denk dat ik me volgend seizoen opnieuw op de Giro zal focussen", opent Majka in gesprek met Cyclingnews. "Het parcours is zwaarder dan 2016, maar ik hoop op goed weer en een prima voorbereiding."

Maar Majka beseft dat hij bij zijn nieuwe ploeg wel meer vrijheid zal krijgen. "Er zullen races zijn zoals de Tour waar ik voor andere ploegmaats zal moeten werken, maar in de rest van het seizoen zal ik meer vrijheid krijgen. Het zal er heel anders aan toegaan dan bij Tinkoff."

Majka met Van Avermaet en Fuglsang op het podium in Rio

De Pool was overigens tevreden over zijn seizoen in 2016. "Het doel van dit jaar was om top drie te rijden in de Giro, maar top vijf is ook mooi. Ik heb het Poolse kampioenschap gewonnen, kende een goede Tour de France en dan waren er nog de Spelen. Ik mag dus tevreden zijn", besluit Majka.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties