Degenkolb over dramatisch jaar 2016: "Wist niet of ik in staat was om een comeback te maken"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Degenkolb over dramatisch jaar 2016: "Wist niet of ik in staat was om een comeback te maken"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In januari was hij betrokken in een zwaar ongeval op training, in mei stond hij pas voor het eerst aan de start van een koers. De Duitser John Degenkolb heeft er dus een zwaar seizoen opzitten, maar ziet de toekomst rooskleurig tegemoet.

Dankzij die valpartij, waarbij een auto in Spanje 6 renners van Giant-Alpecin aanreed, was Degenkolb bijna een vinger kwijt. "Dit was waarschijnlijk het moeilijkste seizoen uit mijn carrière tot dusver. Dit was zeer uitputtend", laat Degenkolb weten. "Het was mentaal hard, maar ook fysiek. Natuurlijk waren er momenten waar ik zei: 'F*ck, dit is te hard'."

"Maar het is belangrijk dat je nooit opgeeft. Je moet erin geloven dat je kan terugkeren. Ik ben nu op het punt waar ik kan zeggen dat het ergste deel achter me is", aldus de Duitser bij Cyclingnews. En Degenkolb is dus terug, maar de beste Degenkolb zal pas voor 2017 zijn. De impact van zijn blessures was te groot om nog iets van zijn seizoen te maken.

John Degenkolb heeft er een moeilijk jaar opzitten

"Het moeilijkste moment was in het ziekenhuis toen ik wist welke blessures ik had, maar dat ik niet wist of ik in staat was om een comeback te maken. Dat was een cruciale periode voor mij. Maar ik heb nooit met een psycholoog of mental coach gesproken. Ik vond heel veel steun bij mijn vrienden en familie", besluit de snelle Duitser.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties