Geen enkel land doet beter dan België qua aantal profteams, maar dat is geen garantie op deelname aan de Ronde

Redactie
| 0 reacties
Geen enkel land doet beter dan België qua aantal profteams, maar dat is geen garantie op deelname aan de Ronde

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In 2016 telde ons land 4 ProContinentale wielerploegen, in 2017 zullen dat er 6 zijn. Wallonie-Bruxelles en Veranda's Willems-Crelan gaan namelijk een niveau hoger koersen.

Maar dat wil niet meteen zeggen dat beide ProContinentale ploegen een wildcard krijgen voor wedstrijden zoals de Ronde van Vlaanderen. Ook al is er een soort 'akkoord' tussen organisatoren en ploegen die uit hetzelfde land komen. En dus waarschuwt Wim Van Herreweghe van Flanders Classics de ploegen.

Kwaliteit

"Elke organisator is chauvinistisch, maar we moeten waken over de kwaliteit", aldus Van Herrewege in HNB. "Stel dat één van de vier ploegen tijdens de Omloop Het Nieuwsblad na 100 kilometer wedstrijd geen enkele renner in koers meer heeft."

En dus moet er een weloverwogen keuze gemaakt worden. "Dan kunnen we het niet maken hen voor de Ronde een wildcard te geven en sterke buitenlandse ploegen als Cofidis of teams met Pozzato of Chavanel in hun rangen niet. Na de eerste koersen maken we de beslissing van de verdeling van de wildcards", besluit de man van Flanders Classics.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties