Na sterke start van veldritseizoen: "Wout zal het de komende weken iets rustiger aan doen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Na sterke start van veldritseizoen: "Wout zal het de komende weken iets rustiger aan doen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout Van Aert heeft er al een drukke zomer en start van het veldritseizoen opzitten. Daarom zal de wereldkampioen in het veld volgens mentor Niels Albert een rustpauze inlassen.

Van Aert kende een sterke periode op de weg en trok ook die vorm door naar het veldritseizoen. Maar nu is het dus tijd voor een pauze. "Wout zal het de komende weken iets rustiger aan doen", opent Niels Albert. "Hij past zaterdag voor Sint-Niklaas en volgende vrijdag voor Niel."

De wereldkampioen showde bijna overal zijn regenboogtrui. "Hij heeft nu meer dan voldoende wedstrijden op de teller staan om het even wat kalmer aan te mogen doen", zegt Albert in HLN. En daarna is het tijd voor een kleine vakantie. "Na Ruddervoorde reist hij trouwens met vriendin Sarah naar Spanje voor een weekje."

Kansen voor anderen

"Dat opent dan weer perspectieven voor anderen. Kevin Pauwels en Lars van der Haar worden stilaan beter. Toon Aerts zal dankzij die Europese trui op een wolk fietsen. En Laurens Sweeck klopte vorig jaar het hele veld in Sint-Niklaas", besluit de mentor van Van Aert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties