Nooit eerder zal België zoveel profrenners afvaardigen als in het wielerseizoen 2017

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Nooit eerder zal België zoveel profrenners afvaardigen als in het wielerseizoen 2017
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het wielerseizoen is nog maar net gedaan, of het is al uitkijken naar het voorjaar van 2017. Eén ding is alvast zeker: nooit zal ons land zoveel profrenners afvaardigen als in 2017

Ons land zal volgens Het Nieuwsblad volgend seizoen minstens 120 profrenners tellen. Nog nooit kon ons land zo'n groot aantal renners met een profstatuut voorleggen. In 2016 telde ons land 92 profrenners. De oorzaak voor die opvallende stijging is echter niet ver te zoeken.

Veranda's Willems-Crelan, het nieuwe project van Nick Nuyens, en Wallonie-Bruxelles maken volgend jaar de overstap van het continentale naar het ProContinentale niveau. De renners bij die ploegen krijgen dus geen semi, maar wel voltijdse profcontracten. In totaal zullen er 68 Belgische profs in het ProContinentale circuit rondrijden.

Géén veldrijders

En dan zijn er natuurlijk nog de Belgen bij de WorldTour-ploegen. Dat zijn er in totaal 52. Voor alle duidelijkheid: de veldrijders van bijvoorbeeld Telenet Fidea worden niet meegerekend, omdat ze geen hele wegcampagne rijden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties