Van der Poel zoekt nog steeds een verklaring: "Ik begrijp de verbazing bij de mensen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties
Van der Poel zoekt nog steeds een verklaring: "Ik begrijp de verbazing bij de mensen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu van der Poel kende dinsdag een slechte dag op de Koppenberg en werd pas 15e op 4 minuten van winnaar Wout Van Aert. De Nederlander zoekt nog steeds naar een verklaring voor die totale offday.

Het was dus zoeken naar een verklaring voor de totale offday. "Het was raar. Ik ben niet ziek en heb geen blessure", opent van der Poel. "Misschien heb ik de terugreis na het EK in Pontchâteau niet verteerd, dat zou kunnen, maar eigenlijk vind ik dat ook niet zo'n logische uitleg: ik zat op het vliegtuig met de Belgische crossers en zij hadden nergens last van."

Een andere verklaring is mogelijk de vermoeidheid. Van der Poel onderging twee knie-operaties in de zomer en begon later aan het nieuwe seizoen. "Maar tot nu toe heb ik heel regelmatig gepresteerd. Als mijn basis niet breed genoeg zou zijn, zou ik meer ups en downs gehad hebben. Ik begrijp de verbazing bij de mensen, want ik snap het zelf ook niet."

Op naar het weekend

"Ik had die slechte dag niet verwacht. Het overkomt me ook zelden, zo'n offday. Dit was niet leuk, maar ik heb besloten om er mijn hoofd niet over te breken. Komend weekend zullen we zien of er iets aan de hand is. Voorlopig ga ik ervan uit dat alles weer in orde is en dat ik straks weer mijn normale niveau haal", besluit van der Poel in HLN.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties