Wie staat er in Sint-Niklaas op bij afwezigheid van Wout Van Aert en Mathieu van der Poel?
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 10 reacties

Op zoek naar een winnaar in Sint-Niklaas zonder Wout Van Aert en Mathieu van der Poel

Wie staat er in Sint-Niklaas op bij afwezigheid van Wout Van Aert en Mathieu van der Poel?
Foto: © photonews

Er staat opnieuw een druk crossweekend voor de boeg met de veldrit in Sint-Niklaas en de Superprestige van zondag in Ruddervoorde. Zondag zijn alle toppers aanwezig in West-Vlaanderen, zaterdag ontbreekt er heel wat mooi volk in Sint-Niklaas.

Wout Van Aert zal er zaterdag niet bij zijn in het Waasland. De wereldkampioen heeft zijn regenboogtrui al zo goed als overal getoond dit seizoen en last een sabbatdag in met het oog op zondag. Daarna is het tijd voor een welverdiend weekje rust met vriendin Sarah.

Ook de Nederlandse toppers blinken uit in afwezigheid. Mathieu van der Poel en Lars van der Haar passen voor de niet-klassementscross. Spijtig, want in Sint-Niklaas wacht er de renners een mooie cross. Maar anderzijds valt de keuze van de drie tenoren zeker te begrijpen.

Andere renner moeten opstaan

Het veldritseizoen is nog maar anderhalve maand aan de gang en is bijlange nog lang niet afgelopen. Het zal sowieso dus een verrassende winnaar worden in Sint-Niklaas. Andere crossers zullen moeten opstaan en dan denken we vooral aan de Belgen.

Wat kan Toon Aerts in Sint-Niklaas?

Toon Aerts, in zijn Europese kampioenentrui, is één van de favorieten op wat toch een parcours voor krachtige renners is. Maar houd ook Laurens Sweeck in de gaten. Vorig jaar verraste hij Wout Van Aert en Sven Nys en toonde hij de crosswereld wat hij in petto heeft.

Kevin Pauwels toonde in Oudenaarde dat hij ook opnieuw naar zijn beste vorm toegroeit. En wat kan Klaas Vantornout op enkele zandstroken in het Waasland? Met de dominantie van Van Aert en van der Poel is het dé kans bij uitstek voor enkele andere renners om dit seizoen een cross op hun naam te schrijven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/09/2021 - 26/09/2021 WK
03/10/2021 Parijs-Roubaix
06/10/2021 Milaan-Turijn
09/10/2021 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties