Tweevoudig Belgisch kampioen dacht aan stoppen: "Ik reed liever met de auto dan met de fiets"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 15 reacties

Klaas Vantornout heeft enkele keren gedacht om te stoppen met crossen

Tweevoudig Belgisch kampioen dacht aan stoppen: "Ik reed liever met de auto dan met de fiets"
Foto: © Photonews

Ondanks het feit dat hij al twee keer Belgisch kampioen werd in de cross en nog enkele jaren mee kan, dacht veldrijder Klaas Vantornout meermaals aan stoppen.

De reden daarvoor is niet ver te zoeken bij de West-Vlaming. "Stel je eens in mijn plaats. Jarenlang krijg je kritiek en word je uitgejouwd: awoert-geroep, beledigingen te grof om in de krant te zetten", opent Klaas Vantornout in HNB. "Ik kan tegen veel, maar ik ben ook maar een mens. Die beledigingen zijn er al heel mijn carrière, maar daar raak je nooit aan gewend.

Na zijn nieuwe Belgische titel werd het nog erger. "En dan werd ik voor de tweede keer Belgisch kampioen en werd het nog erger. De mensen vonden mij geen mooie kampioen. Ik werd denigrerend bekeken. Ik beleefde geen plezier meer aan mijn sport en ik was het fietsen beu. Ik reed liever met mijn auto dan met de fiets."

Géén Van Aert of van der Poel

"Ik zat fysiek en mentaal aan de grond, mede door maagproblemen. Een trui is plezant als je goed bent, maar een drama als je een minder seizoen draait. Ik ben geen Van Aert of Van der Poel. Als zij niet goed zijn, rijden ze nog top vijf. Ik heb vorig jaar een paar keer tegen mezelf gezegd: Voilà. Dit was mijn laatste cross. Ze kunnen allemaal de boom in", besluit Vantornout.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/09/2021 - 26/09/2021 WK
03/10/2021 Parijs-Roubaix
06/10/2021 Milaan-Turijn
09/10/2021 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties