Drie op drie voor Van der Poel: "Had niet door dat Van Aert wisselde"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Drie op drie voor Van der Poel: "Had niet door dat Van Aert wisselde"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu Van der Poel won in Ruddervoorde al zijn derde Superprestige-wedstrijd op drie. De Nederlander was sterker dan Van Aert, al profiteerde hij uitstekend van een fietswissel.

"Ik had niet echt door dat Van Aert wisselde, want ik was eigenlijk al bezig met een versnelling", gaf Van der Poel aan bij Sporza. "Daardoor kreeg ik een gat en wist ik dat ik moest doorgaan. Ik voelde me veel beter dan dinsdag, maar nog niet top."

Dinsdag kende hij een complete offday. "Dit doet deugd, het was een parcours dat me op het lijf geschreven is. Ik nam de goeie keuze om veel te rusten na de Koppenberg, ik geloof niet dat ik ooit al zoveel geslapen heb op drie dagen tijd", lachte de Nederlander.

Francorchamps, daar wil ik nog niet aan denken

-Mathieu Van der Poel

Ook hij maakte heel wat foutjes. "Ik reed aan het begin ook al tien seconden weg, op zo'n parcours mag ik dat nooit uit handen geven als ik een goeie dag heb. Het feit dat ik veel foutjes maakte, toont aan dat ik geen superdag had. Ik rij graag op de limiet, die valpartijen neem ik erbij."

Na drie zeges staat hij uiteraard helemaal bovenaan. Toch zijn de volgende manches meer spek voor Van Aert z'n bek. "Asper-Gavere ligt Wout heel goed, dus daar ga ik alles uit de kast moeten halen om mijn leidersplaats te verdedigen. En Francorchamps? Daar denk ik liever nog niet aan. Ik wil wel laten zien dat ik die crossen ook aankan. Als crosser moet je elk parcours aankunnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties