Titanenstrijd in Ruddervoorde: Van der Poel te sterk, Van Aert met pech

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 28 reacties
Titanenstrijd in Ruddervoorde: Van der Poel te sterk, Van Aert met pech

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In het Waasland moesten we het zonder hen stellen, maar in Ruddervoorde stonden de 'Grote Twee' uiteraard wel aan de start. Ze maakten er rondenlang een mooi gevecht van. Van der Poel was uiteindelijk de sterkste.

Van aan de start waren de twee tenoren van het veldrijden voorin te vinden. Afwisselend Van der Haar en Vanthourenhout kwamen even aansluiten bij Van Aert en Van der Poel, maar lang duurde het liedje voor beiden niet.

Van der Poel probeerde drie ronden lang weg te rijden, maar langer dan tien seconden reikte zijn voorsprong niet. Van Aert kwam terug en ging daarna zelf aanvallen in het zand, maar in het technische gedeelte kwam Van der Poel steeds terug.

Slechte wissel en pech voor Van Aert

Ze leken een eindje met twee door te gaan, maar toen besloot Van Aert om van fiets te wisselen op een slecht moment. Van der Poel was het spreekwoordelijke bos in en Van Aert werd op tien seconden gezet bij aanvang van de laatste ronde.

Toen Van Aert met een geblokkeerde ketting zat, was de vogel helemaal gaan vliegen. De Wereldkampioen zou op bijna een halve minuut eindigen, Sweeck was mooi derde op iets minder dan een minuut. Pauwels en Adams vervolledigden de top-vijf.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties