Tinkov schiet scherp terug na kritiek van Riis: "Hij zou uit de sport moeten verbannen worden"

Redactie
| 10 reacties
Tinkov schiet scherp terug na kritiek van Riis: "Hij zou uit de sport moeten verbannen worden"
Foto: © photonews

Bjarne Riis en Oleg Tinkov werkten jarenlang samen bij Saxo Bank. Maar na enkele uithalen van Riis aan het adres van Tinkov, schiet de Rus met scherp terug.

Oleg Tinkov heeft scherp gereageerd op de kritiek van Bjarne Riis. De Deen zei vorige week dat Tinkov zijn levenswerk heeft kapotgemaakt. In een interview met Cyclingnews windt de excentrieke Rus er geen doekjes om. "Hij zou moeten verbannen worden uit de sport."

Riis en Tinkov hebben jarenlang samengewerkt bij de Saxo Bank-ploeg, dat later omgedoopt werd naar Tinkoff. Drie jaar geleden verkocht Riis zijn ploeg zelfs aan de Rus. In een interview met de Deense krant Ekstra Bladat liet Riis optekenen dat Tinkov zijn levenswerk kapot heeft gemaakt door de ploeg op te heffen.

Verbannen uit de sport

Tinkov is het met die uitspraak niet eens. "Ik denk dat het lastig is om de beginselen van kapitalisme te begrijpen als je opgroeit in een socialistisch land als Denemarken", zegt Tinkov. "Riis moet begrijpen dat zodra een ploeg van eigenaar wisselt, de nieuwe eigenaar kan en laten wat hij wil met zijn eigendom. Ik heb zijn speeltje gekocht, heb er mee gespeeld en deed het op mijn manier."

Zij hebben doping gepromoot en er ook nog eens van geprofiteerd.

En de Rus gaat door: "Hij heeft het geld dat ik hem betaalde gebruikt om een chalet in de Zwitserse Alpen te kopen. Waarschijnlijk heeft hij dat huis naar hartenlust heringericht. Het zou raar zijn als de vorige eigenaar zou klagen over het nieuwe uiterlijk van die chalet."

Maar dan moest het strafste nog komen. "Ik heb dit nooit eerder gezegd, maar ik wil de discussie openen. Ik vind dat types als Riis, Vaughters en Bruyneel uit de sport verbannen moeten worden. Zij hebben niet alleen doping gepromoot, maar er ook materialistisch van geprofiteerd." Vorige week werd bekend dat Riis de nieuwe eigenaar is van de Deense Continentale-ploeg Virtu Pro-VeloConcept.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties