Astana mikt met Fabio Aru op Giro en Vuelta, maar kiest voor andere kopmannen in de Tour de France

Koen Frans
Koen Frans
| 0 reacties
Astana mikt met Fabio Aru op Giro en Vuelta, maar kiest voor andere kopmannen in de Tour de France

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Astana-ploegbaas Alexander Vinokourov heeft de plannen voor het nieuwe seizoen uit de doeken gedaan. De Kazachse wielerformatie kende een succesvol 2016 en wil volgend jaar scoren in de grote rondes.

Astana boekte het afgelopen jaar 34 overwinningen. Eén daarvan is de eindzege in de Giro d’Italia. "Ik denk dat we een succesvol seizoen achter de rug hebben", zegt Vino op de ploegwebsite. "We hebben een grote ronde gewonnen met Vincenzo Nibali en hebben veel andere zeges geboekt. Natuurlijk is het ook een leuk dat er zeven overwinningen kwamen door onze renners uit Kazachstan."

Het grote doel voor Astana in 2017 is de Giro d’Italia. De meest recente winnaar, Vincenzo Nibali, vertrekt naar de nieuwe formatie Bahrain Merida, waardoor alle druk bij de de 26-jarige Fabio Aru komt te liggen. De Italiaanse klimmer reed het voorbije seizoen de Tour, maar dat werd met een 13de plaats in het eindklassement geen groot succes. De bedoeling is dat Aru na de Giro ook nog de Vuelta rijdt. In de Tour de France schuift Astana de Deen Jakob Fuglsang en de Colombiaan Miguel Ángel López naar voor.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties