Dopingzondaar Jeroen Blijlevens krijgt nieuwe kans als ploegmanager in vrouwenpeloton

Koen Frans
Koen Frans
| 0 reacties
Dopingzondaar Jeroen Blijlevens krijgt nieuwe kans als ploegmanager in vrouwenpeloton
Foto: © photonews

WM3, de opvolger van Rabo-Liv, heeft Jeroen Blijlevens aangetrokken als ploegleider. De voormalige Nederlandse sprinter verdween in 2013 uit het wielerpeloton na een dopingbekentenis.

WM3, de opvolger van Rabo-Liv, heeft Jeroen Blijlevens aangetrokken als ploegleider. Dat heeft de vrouwenploeg van kopvrouw Marianne Vos bevestigd. Blijlevens was in het verleden al eens actief als ploegleider bij Rabo-Liv en had dezelfde rol bij Belkin. Nadat hij in 2013 het epogebruik van tijdens zijn actieve carrière had opgebiecht, werd hij ontslagen door Belkin.

Toegevoegde waarde

"Het is schitterend om terug in de ploegleiderswagen te kunnen stappen", zegt de 44-jarige Blijlevens. "En dan ook nog eens op het allerhoogste niveau. Ik wil WM3 Pro Cycling en alle wielersportfans mijn toegevoegde waarde als ploegleider laten zien. We gaan voor klinkende overwinningen en werken met onze talenten aan een duurzame toekomst. De kampioenen en winnaars van morgen willen we verbeteren en klaarstomen voor het grote werk."

Vos is blij met de terugkeer van Blijlevens. "We hebben enkele jaren heel fijn en professioneel samengewerkt", zegt ze. "Mede dankzij hem heb ik indertijd grote overwinningen binnengesleept en een belangrijke basis gelegd voor de successen die nadien kwamen. Hopelijk gaan we met WM3 Pro Cycling opnieuw de vruchten plukken van Jeroens expertise."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

17/06/2021 - 20/06/2021 BK wielrennen
26/06/2021 - 18/07/2021 Tour de France

Nieuwste reacties