Van Avermaet geeft volgende week startschot van 'straffe' (en reeds uitverkochte) Zesdaagse van Gent

Redactie
| 0 reacties
Van Avermaet geeft volgende week startschot van 'straffe' (en reeds uitverkochte) Zesdaagse van Gent

Olympisch wegkampioen Greg Van Avermaet komt op dinsdag 15 november het startschot geven van de 76ste editie van de Zesdaagse van Gent. De organisatie spreekt van een straf deelnemersveld, alle tickets zijn intussen al de deur uit.

Vorig jaar lukte het de organisatoren niet om het Britse koppel Cavendish/Wiggins naar het Kuipke te lokken. Nu zijn ze daar wel in geslaagd. De regerende wereldkampioenen ploegkoers gaan vanaf 15 november de strijd aan met onder meer het duo Iljo Keisse/Elia Viviani. Verder vormt Kenny De Ketele een duo met Moreno De Pauw. Er nemen in totaal zeven Belgische renners deel aan de 'Gentse Feesten van de winter'.

Uitverkocht

"We mogen best tevreden zijn over het deelnemersveld, met Wiggins en Cavendish als absolute publiekstrekkers", stelde organisator Rob Discart. "We kunnen nu al spreken van een succes, want voor het eerst zijn nu al alle tickets de deur uit. Elke avond kunnen we dus het bordje 'uitverkocht' aan de ingang van het Kuipke hangen."

Vorig jaar ging de eindzege naar publiekslieveling Iljo Keisse aan de zijde van de Deen Michael Morkov. Het was al de zesde eindzege voor Gentenaar Keisse. Gijs Van Hoecke en Kenny De Ketele moesten toen één ronde prijsgeven en werden tweede voor het andere Belgische koppel Jasper De Buyst/Otto Vergaerde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties