Eerste keer bingo voor Aerts: "Zolang ik op die wolk kan blijven, is het schitterend"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Eerste keer bingo voor Aerts: "Zolang ik op die wolk kan blijven, is het schitterend"

Toon Aerts mocht op de Jaarmarktcross van Niel een eerste keer zegevieren met zijn Europese kampioenentrui. Aerts blijft op een wolk na zijn zege op het EK van enkele weken geleden.

"Zolang ik op die wolk kan blijven, is het schitterend", doet Aerts zijn verhaal bij Sporza. "Ik rijd met een goed gevoel rond en krijg veel steun van de supporters. De ploegleiders hadden gezegd om op wattage te rijden en dat heb ik ook gedaan. Het is op die manier gelukt en dan is de vreugde des te groot."

Het was een zware cross met enkele moeilijke stroken. Zo kwam Aerts ook eens ten val. "Het was een strompelcross. Op de schuine kanten was het niet lopen, maar zorgen dat je vooruit ging. Een fout maken op dat vlakke gedeelte kon je wel compenseren op die schuine vlakken."

De Europese kampioen had graag met zijn ploegmaat van Kessel vooruit gebleven. "Jim (Aernouts) was meteen vooruit, maar toen wou ik eerst wachten op Corné. Spijtig dat ik niet met hem vooruit kon blijven."

Donderdagavond was het nog tijd voor een laat EK-feestje, nu opnieuw? "In Niel winnen is een klassieker, want dat is een cross met geschiedenis. Maar een EK-titel is nog iets groter, dus ik denk niet dat het zo’n groot feest gaat worden", lacht Aerts.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties